Lænestolen Svanen Forhandler
Boligindretning

Lænestolen Svanen Forhandler

Lænestol ’Svanen’

Produktinfo

Da Arne Jacobsens lænestol Svanen blev lanceret i 1958, cementerede det for alvor Danmark som en stolt designnation. Som del af den originale indretning på det nyåbnede SAS Radisson-hotel i det indre København blev Svanen hurtigt en kolossal succes, og sådan har det faktisk været lige siden dengang. Svanen bliver stadig produceret af markedets bedste materialer hos Fritz Hansen, og du kan selv vælge mellem en lang række farver og råmaterialer. Lænestolens stjerneformede fod er udført i lakeret aluminium, og kan bestilles både med og uden returmekanisme for drejefunktionen. Svanen er et af Danmarks, hvis ikke hele verdens, mest kendte designermøbler – en vaskeægte klassiker.

Stolens materialer

Da Svanen blev offentliggjort, var det ikke kun æstetikken i designet, der fik mange til at spærre øjnene op. Internt i arkitektkredse gik snakken også om selve konstruktionen af den nye stol, som i deres øjne var nærmest umulig at udføre. Svanen opnår sin særprægede form med en skal af syntetisk materiale, der er påført et lag afkoldskum og det valgte polster. Stolens underdel er udført i aluminium af højeste kvalitet, og kommer i to versioner med og uden returmekanisme for drejefunktionen. Underdelen munder ud i en fire-armet stjernefod med gummiknopper, der skåner stolens grundlag for ridser og mærker. Svanen kan på Room21 bestilles med beklædning af forskellige uldblandinger og lædertyper.

Historien bag – Om møbel og designer

I 1958 blev det store SAS Radisson-hotel i København indviet, men hvad de færreste vidste var, at Arne Jacobsen op til denne dato havde arbejdet hårdt på at designe et komplet interiør til hotellet. Foruden lænestolen Svanen og sofaversionen blev her også blandt andet Ægget og ArneJacobsens populære bestik afsløret, og mange af disse kreationer lever stadig videre uden for hotellets murer. Svanen bliver i dag produceret af Fritz Hansen, som stadig sætter en ære i at udføre Arne Jacobsens geniale designs i højeste kvalitet. Alle materialer og løsninger på Svanen har virket i over 50 år, og må siges at være både holdbare og tidløse i ordenes bedste forstand.